December

musikhjalpen

I vanlig ordning har jag följt Musikhjälpen så mycket jag bara kunnat. Det är ju höjdpunkten för min del i december. Idag tar det slut för i år, kommer längta till nästa år!! Detta är Kodjos sista år. Vill du sänka pengar?  Gör det NU!! TRYCK PÅ DEN GRÖNA BILDEN HÄR OVANFÖR!!

Övrigt denna månad..Har varit på julbord med mitt gamla jobb, Bräcke. I min värld, Världens bästa skola. När vi var och åt julbord så fick jag blommor och present. Efter det höll jag nog mitt livs längsta tal..Tänkte inte så mycket på vad jag sa, men det kom direkt från hjärtat. Önskade att jag skrivit ner det jag skulle säga eller att någon spelat in det för jag lättade några kg efteråt.

I mitt tal så sa jag att Bräcke är den bästa skolan. Att dom ska stå för sitt motto. Att tänka på att under de åren eleverna går där så är det DÅ eleverna lär sig det dom förhoppningsvis har med sig resten av livet. Det är dom som lägger grunden för resten av livet. Kommunikation och rörelse är livsnödvändigt! Att dom som jobbar där tänker att hellre 5 min/dag än inget alls. Att ha tålamodet att vänta in än att skynda på. Låt träningen bli en del av dagen. Låt kommunikationen flöda när den kommer. Låt utvecklingen ta tid. För sedan när eleverna börjar på gymnasiet så kanske tiden inte finns, chansen till denna utveckling kanske inte ges i samma utsträckning. 

Nu börjar en ny tid för mig. Jag började där redan i augusti, men inte förrän nu när jag vet att jag ska vara kvar och har landat i det beslutet så känns det bra. Kanske är jag inte kvar där i 13 år (var på Bräcke i 13 år)… Men just nu känns det bra och jag kan ge all energi på att få dessa elever att få en bra gymnasietid.

Mycket i mitt beslut ligger i att jag vill veta hur vår son får det den dagen han börjar på gymnasiet. Det är många år kvar, men jag vill känna att jag är lite insatt i hur skolan fungerar. Det finns 5 olika skolor inom GS och på någon av dom kommer han gå på gymnasiet. Mycket kan ändras innan det är dags, han kan få nya intressen.. Just nu är det allt för mycket och alldeles för luddigt. Astronaut, bagare, brevbärare, butikschef, spårvagnschafför…för att nämna några alternativ.

Snart jul…. Snart Nyår….sedan ett nytt år!

mattias-jonsson-hogtid-godjul-gottnyttar

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s