Sparad i Barnen

#Blogg100-Han slåss!

han vet att man inte får slåss. Han tycker inte om att titta på när andra slåss. Han tycker inte om att slå andra (egentligen). Han tycker inte om när någon slår honom.

Ändå har det hänt – han slog!

Fick ett mail om det som hänt och givetvis blev jag ledsen över det, men inte förvånad.

Dom har inte tagit till sig hur han funkar, de har sprängt hans gränser för rutin och struktur. Hittills har det fungerat, men nu gick det fel. Helt åt skogen.

Vi pratade om det när han kom hem. Han förstod att det var fel, men kunde inte sätta ord på varför mer än att..”det blev rörigt i huvudet”.

det blev rörigt i huvudet.

Det tyder på att han får inte det han behöver där han är. De följer inte den beskrivningen av hans behov. DET gör mig som förälder förfärligt orolig. Detta är en kille som är liten i sig själv men kan ge sken av att ”kunna allt”. Tänk att han kan lura folk till månen eftersom han är så verbal. Han behöver ett gäng som är ett tryggt gäng runt sig som kan turas om så Han får omväxling och blir van vid olika personer. Han behöver en stund där han kan gå undan om det blir stökigt. Detta är inget han kommer be om själv. Detta är inget han kommer göra ”för egen maskin”. Han behöver stöd, vägledning.

Det magiska i detta är att personerna som jobbar på detta ställe ska ha kunskap om diagnoser. Så denna händelse är för mig inte alls konstig. Jag är ledsen för hans skull att han mått så dåligt att han behövt bli så arg att han behövde slåss för att någon skulle reagera.

Men för tusan…

Lär er hur han fungerar, läs in er på diagnoserna. Sätt upp ramar kring struktur och fasta rutiner…

då får ni tillbaka den prins han egentligen är – jag lovar!

Annonser

Författare:

mamma,elevassistent & fascinerad av funktionshinder och kommunikation.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s